Bril op maat

Stap 2. Bril op maat

Wanneer de oogmeting heeft plaatsgevonden, kunnen wij een passend brilvoorschrift geven. Wanneer het brilvoorschrift duidelijk is, gaan wij de perfecte bril op maat samenstellen. Zo gaan wij samen op zoek naar het type brillenglazen dat het beste bij je past, om vervolgens een passend montuur te vinden om de bril compleet te maken. Uiteindelijk heb je de perfect op maat gemaakte bril.

Brilvoorschrift

Na het meten van de gezichtsscherpte en de brilsterkte bestaat er een goed beeld van jouw oog. We geven je nu het brilvoorschrift. Dit is een kort, enigszins ‘technisch’, verhaal van wat er uit de metingen naar voren is gekomen. Deze krijg je op papier en wordt tevens mondeling toegelicht. Een brilvoorschrift bevat de volgende zaken:

  • De correctie voor het rechteroog (OD) en het linkeroog (OS).
  • De dioptrie (D) is een meeteenheid om de sterkte van de glazen aan te geven. De cijfers met een + geven verziendheid weer en de cijfers met een - bijziendheid.
  • Mensen met astigmatisme hebben een cilindrische afwijking. De sterkte van de cilinder wordt meestal met een min ervoor geschreven op het brilvoorschrift.
  • De richting van de cilinderafwijking wordt daarna aangegeven in graden.
  • Bij multifocale glazen wordt het leesgedeelte aangegeven.

 

Wanneer het brilvoorschrift gegeven en toegelicht is, worden de volgende stappen doorlopen.

 

Vervanging brillenglazen

Wanneer uit de oogmeting blijkt dat jouw brillenglazen toe zijn aan vervanging, gaan wij samen een passend montuur uitzoeken. Een montuur die een vernieuwde uitstraling geeft. Vervolgens kijken we samen welke brillenglazen het meest geschikt zijn.

 

3D-stereocameratechnologie

Met de Impressionist®3 van Rodenstock wordt de vorm van het gezicht, de stand van de ogen en de bril bepaald. De kern van het apparaat is de 3D-stereocameratechnologie. Je kijkt in de spiegel van Impressionist® 3 en wordt daarbij door twee camera's vanuit twee gezichtshoeken opgenomen. Met de opname worden parameters zoals de pupilafstand nauwkeurig gemeten. Dankzij deze technologie krijg je een ongeëvenaard persoonlijk en nauwkeurig resultaat.

 

Kortom: de perfecte bril.
 

 

Glazen bestellen

Ter afsluiting wordt alles nog een keer kort doorgesproken zodat je weet wat je gekocht hebt. De glazen van de bril moeten nog besteld worden. Wanneer deze binnengekomen zijn, wordt de bril samengesteld en kun je de bril op komen halen.

 

Op maat gemaakte bril! 

Van harte gefeliciteerd met je nieuwe op maat gemaakte bril! Bij het ophalen wordt de bril nog even op maat afgepast. Een kwaliteit bril van een echte specialist. Een bril waar je nog jaren profijt van zult hebben.

 

Wij zijn er voor je!

Na de eerste stap van de oogmeting, vinden we gedurende de tweede stap voor jou de perfecte bril op maat. Ook gedurende de tweede stap hebben wij alle tijd voor je. Wanneer er onduidelijkheden of vragen zijn, stel deze dan gerust. Na het verlaten van onze winkel kun je altijd terugkomen voor eventuele vragen of adviezen. Onze service houdt niet op zodra je onze winkel verlaat. In tegendeel zelfs, wij zijn er altijd voor je. Ook voor korte vragen kun je bij ons terecht. Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via de telefoon.

 

 

Montuur advies? Meer informatie..