Oogmeting

Stap 1. Oogmeting

Meten is weten, en dat geldt ook bij Von Oy. Wij zijn de specialist op het gebied van oogmetingen. Dagelijks komen mensen bij ons langs om een oogmeting uit te laten voeren. Wanneer jij je zicht in twijfel trekt, kun je bij ons een gratis oogmeting laten doen. Lees hier hoe een oogmeting stapsgewijs plaatsvindt.

 

Afspraak maken voor oogmeting

 

Je wilt graag je ogen bij ons op laten meten

Je komt binnen met een klacht over je zicht. Het kan zijn dat je bril niet meer voldoet of dat je geen bril hebt, maar in verloop van tijd je zicht is verminderd. Je wilt graag je ogen bij ons op laten meten. Dat kan! Het is zelfs mogelijk om gratis een oogmeting te laten doen. We beginnen bij een voormeting.

 

Verminderd zicht

Met een oogmeetcomputer kijken we globaal naar de afwijking van het oog om zo een eerste indruk te krijgen. Daarbij vragen we in welke situaties de bril niet meer voldoende functioneert, of wanneer je nog niet brildragend bent, wanneer je last hebt van verminderd zicht. Tenslotte brengen wij ook je klachten in kaart.

 

Pre scan

Je gaat ontspannen achter de computer zitten. Vervolgens kijk je in het schermpje van de computer. Deze meet de eventuele aanwezige afwijking.

 

Wij meten, jij ontspant!

 

 

Oogmeting wordt uitgeprint

Het resultaat van de meting wordt uitgeprint. Wanneer er uit de voormeting een sterkte naar voren komt, worden deze gegevens gebruikt als startpunt voor de oogmeting. Aan de hand van de meetgegevens word je verteld of het wel of niet zinvol is om een uitgebreidere oogmeting te laten doen.

 

Uitgebreide oogmeting

De opticien gaat in de oogmeetruimte een uitgebreide oogmeting verrichten. De oogmeting die door de opticien uitgevoerd wordt, bestaat uit meerdere testen om een zo hoog mogelijk comfort te creëren in het zien. In de oogmeetruimte worden de klachten specifieker bekeken.

 

Kijken in de verte

De volgende stap is het meten van kijken in de verte. Op deze manier wordt een zo’n hoog mogelijk comfort in scherpte gemeten voor het in de verte kijken.

 

Leessterkte meten

Wij gaan nu de leessterkte meten zodat het zicht zo comfortabel mogelijk wordt gemaakt voor het dichtbij scherp zien. Om de nauwkeurigheid te waarborgen, worden er meerdere tests uitgevoerd. Op deze manier wordt de sterkte die nodig is om goed veraf en dichtbij te zien bepaald.

 

 

Fantastisch! Ik kan weer kleine letters lezen!

 

 

Gezondheid van het oog

Het is tijd om de gezondheid van het oog te bekijken. Wij voeren uitgebreide testen uit om de toestand van het oog te bekijken. Met de spleetlamp bekijken we de gezondheid van het oog. Met een tonometer wordt de interne oogdruk bepaald.

 

Altijd welkom voor een oogmeting!

Dit zijn de stappen die je bij ons doorloopt bij ondergaan van een oogmeting. Bij ons staat klantgerichtheid hoog in het vaandel. Zo nemen wij uitgebreid de tijd voor de oogmeting en bieden wij hoogstaande service. Mocht er uit de eerste meting niks komen en je bent er zelf van overtuigd dat er iets mis is met je zicht, dan kun je altijd terugkomen voor een tweede en/of derde meting.

 

Een bril op maat? Lees meer..