Serengeti Zonnebrillen

SERENGETI zonnebrillen

 

Serengeti is het merk als we het hebben over zonnebrillen!

Serengeti staat bekend om zijn technisch meest geavanceerde zonnebrilglazen. De glazen van Serengeti onderscheiden zich door de drie belangrijke functies voor een zonnebrilglas aan te bieden in één glas, meekleurende glazen, een blauwfilter en de glazen zijn gepolariseerd.

SERENGETI biedt het beste voor je ogen!

Meekleurend (Photochromic)

Bij meekleurende glazen passen de glazen zich aan de lichtsituatie aan. Zo worden de glazen donkerder bij fel zonlicht en lichter bij donkere omstandigheden. Ideaal dus voor als je de weg opgaat. Het licht op de weg is onvoorspelbaar, waardoor je soms verblind wordt. Door de meekleurende glazen voorkom je dat en krijg je geen vermoeide ogen. 

Serengeti zonnebril

Blauwlichtfilter (Spectral Control Filter)

Het Spectral Control Filter beschermt de ogen tegen het blauwe licht en zorgt voor een goed contrast. De kleuren worden individueel gefilterd en het schadelijke blauwe licht voor maar liefst 95%. Hierdoor geeft het Spectral Control Filter kijkcomfort, helderheid bij elk weertype en zorgt voor een veilig gevoel. 

 

Minder schittering (Polariserend)

Door de polariserende glazen wordt het zonlicht herschikt zodat er een rustig beeld ontstaat en heb je optimaal kijkcomfort. De polarisatiefilm zit tussen twee lagen glas in, waardoor deze laag niet kan slijten of beschadigen. De perfecte bescherming dus.  

 

De 2 soorten glas van SERENGETI 

 

Mineraal glas

Serengeti zonnebrillenSerengeti maakt gebruik van mineraal glas dat 20% lichter en 20% dunner is dan het standaard glas in de branche. Dit 

glas biedt door de thermische harding en drie Serengeti technologieën een ongeëvenaarde kijkervaring. 

Scherp zicht

 Serengti minerale glazen beginnen als borosilicaat glas van Corning, een glas wat extreme temperatuurwissselingen kan weerstaan en zorgt voor ongeëvenaard scherp zicht. 

Kras- en schokbestendig

Om de minerale glazen kras- en schokbestendig te maken, worden de glazen chemisch gehard. Waarna de glazen worden geslepen totdat ze perfect zijn. Door dit proces is ieder paar minerale glazen van Serengeti uniek. 

Antireflectiecoating binnenzijde

Door de antireflectiecoating aan de binnenzijde van het glas aan te brengen wordt verblinding voorkomen. 

 

Polar PhD™ 2.0

Het polar PhD 2.0 glas biedt geweldige visuele scherpte en het hoogste niveau van UVA/UVB-bescherming. Verder biedt het glas drie Serengeti technologieën plus extra’s.

 

Balans – Prestatie – Helderheid 

In het polar PhD 2.0 glas zit het materiaal Trivex, die oorspronkelijk is ontworpen voor o.a. straaljagerschermen en voorruiten van helikopters, om extreme temperatuurverschillen te kunnen weerstaan. Dit materiaal is gemaakt met de NXTtechnologie, waardoor het glas 75% lichter is dan glas en 10% lichter dan polycarbonaat. 

 

Geen stof – Geen vingerafdrukken – Geen waterspetters op het glas

Op de buitenzijde van de Serengeti zonnebrilglazen zit een water- en vetafstotende coating waardoor het glas water, vingerafdrukken en vuil afstoot.

 

Anticondenscoating binnenzijde

Om het beslaan van de glazen bij temperatuurwisselingen te voorkomen is er een hoogwaardige anticondenscoating aangebracht op de glazen. Reactiveer de coating steeds weer door het glas met water schoon te maken.